Artikel afbeelding

Griekse soldaat Phidippides

Griekse soldaat Phidippides

Dit is een mooie antieke bronzen sculptuur van de Griekse soldaat Phidippides die liep de 26 kilometer van Marathon naar Athene aan te kondigen het nieuws van een grote Griekse strijd de overwinning. Deze heldhaftige gebeurtenis sinds de beroemde marathon race en waarvan de lengte gelijk is aan de afstand van Marathon naar Athene. Jean-Pierre Cortot (Frans, 1787-1843) koos voor het afbeelden van het moment waarop de vermoeide soldaat ploft op de grond op zijn schild en zwaard.

In een laatste uitbarsting van trots, Hij heft zijn borst en de palm van de overwinning aloft. De sculptuur wordt alom beschouwd als een van de hoogste prestaties van de uitbeelding van de klassieke athletic mannenfiguur. Soldaat van Marathon (ook wel in het Frans als Le sprake is de Marathon Annoncant la Victoire en de Latijnse inscriptie Soldate Spartiate) Eerst werd uitgehouwen in marmer door Cortot uitdrukkelijk voor het paleis van Koning Louis-Philippe. Het origineel is nu één van de schatten van het Louvre in Parijs.

Klik op de miniatuurafbeeldingen hierboven om te zien extra uitzicht op dit bronzen kunstwerk en originele marmeren geïnstalleerd in het Louvre, en klik vervolgens op een afbeelding om deze te vergroten. Dit gietwerk werd gemaakt in de 19e eeuw door de beroemde Barbedienne gieterij. De patine finish is een klassieke traditionele donker bruin. Soldaat van de Marathon is 14¾" hoog bij 17" (37 cm hoog x 43 cm breed).

Voorwaarde is zeer goed, Dit is een mooie bronzen sculptuur gegoten volgens de hoogste normen door een beroemde Franse gieterij. Wij garanderen dat u tevreden bent.

Op May 20, 2022